Een warm welkom

Ik vind het heel belangrijk dat zowel kinderen als ouders zich snel thuis voelen bij ons. Voor de allereerste keer spreken we vaak in overleg met ouders ‘wenmomentjes’ af. Ik reken hiervoor geen uren.

Ik vind het voor ouders heel belangrijk dat ze hun kostbaarste bezit met vertrouwen bij mij achterlaten. Dat gevoel moet goed zitten. De wenmomenten helpen hierbij.

Ik probeer de kinderen iedere dag dat ze bij ons zijn, warm te verwelkomen. Ik heb een bord gemaakt waarop de kinderen kunnen zien welke andere kinderen er die dag ook komen spelen. Zo weten ze snel waar ze aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten.

Wat maakt mijn gastouderopvang uniek?

Wat mijn gastouderopvang in de eerste plaats uniek maakt, is de locatie denk ik.
Door de ligging buitenaf kunnen de kinderen heerlijk buiten spelen en genieten van alle dieren die er zijn. Knuffelen met de hond, de schapen voeren, konijntjes en cavia’s verzorgen en er mee knuffelen. Er is buiten altijd iets te doen.

Er is buiten altijd iets te doen. (Ik zal kinderen nooit alleen laten met de hond, want hoe lief ze ook is, het blijft een dier en ook kinderen kunnen soms onverwachtse dingen doen.)

In de grote tuin is een bosje waar de kinderen op avontuur kunnen gaan. Verder kunnen ze zich uitleven in de zandbak, spelen op de klimtorens met glijbanen, lekker schommelen, trampolinespringen of lekker rondcrossen op de skelters, trekkers en fietsjes.

Binnen in de verbouwde woonboerderij hebben we een speciale ruimte om te spelen. Hierin staat een grote kast met uitdagend speelgoed voor kinderen van verschillende leeftijden. Ook hebben we een tafel speciaal voor het bouwen en   voor de opslag van lego.

Verder zijn er diverse knutselspullen en bakspullen, want we bakken en knutselen graag met de kinderen.

Samen lezen vind ik leuk én belangrijk. Ik ga regelmatig met de kinderen naar de plaatselijke bibliotheek om daar boeken te lenen.  Bij ons in de buurt hebben we een boekenboom, waar we ook boekjes kunnen lenen. Daar gaan we graag naartoe om gebruik van te maken!

We maken ook nog wel eens uitstapjes als daar gelegenheid voor is.  Zo grenst aan onze achtertuin de kasteeltuin. Het is een geweldige plek om te wandelen of te picknicken. Verder gaan we, vaak in vakanties, naar de Cactus Oase van Annie. Hier is van alles te doen en er is een mooie speelplek.

Ook gaan we in de vakanties weleens naar Megapret in Lievelde of naar Sevink Mölle in Winterswijk. Een bezoek brengen aan Erve Brooks en wandelen in het kabouterbos zijn ook voorbeelden van uitstapjes die we met de kinderen ondernemen.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Kaaldijk 9, 7261 SC Ruurlo